Menu:

Try PutterPractise

PutterPractise helps you to a great putting technique

Beskrivning av Putter Practise

Putter Practise låter golfaren träna putterslag utan boll. Enheten plaseras på golvet och en putter svingas ovan den med en max höjd av 3 cm ovan enheten. Infraröda sensorer mäter hastighet och vinkel av puttern noggrant (1% mätfel för både hastighet och vinkel. Enheten är noggran efterssom den mäter reflektionsfronten på millivolt nivå.

Ehheten kan inte användas utomhus vid dagsljus efterssom dagsljus innehåller infrarött ljus. Däremot går det utmärkt att använda den inomhus under dagtid och kvällstid.

Displayen är en 3 teckens diskplay som visar siffror och bokstäver. Enheten tillåter 100 timmars aktiv använding av ett AA alkaliskt batteri. Enheten har skydd mot felvändning av batteriet.

Enheten styrs med en enda tryckknapp. Om du trycker på knappen en kort stund kommer nästa kommando visas. Genom att trycka en halv sekund kommer visat kommand att väljas. Genom att trycka en och en halv sekund, kommer en hjälp text att visas som förklarar visat kommand.

Typiskt väljer man "PUT" (PUTt) och sedan "COM" (COMbined) och sedan när man svingar visas längden i meter och avvikelsen från centerlinjen 10 meter bort.

Sensorerna fungerar genom att reflektera infra rött ljus från botten av putterhuvudet. Detta innebär att klubban måste ha en mettaliskt skinande bottenyta; om den inte har det, då måste aluminiumtejpbitar fästas på botten, dessa tejpbitar skickas i överflöd med enheten. Man kan dessutom för en billig penning få extra aluminiumtejpbitar hemskickade, vilket möjligör att man på hösten när man slutat spela kan tejpa dit bitarna för vinterträning och sedan på våren ta bort dem; enda andledningen till att man kan vilja ta bort dem är skönhetsorsaker, man kan tycka att det ser fult ut när man har aluminiumtejp på puttern i golfbaggen. Det är lätt att sätta dit och ta bort och eventuellt kvarvarande klister är lätt att polera bort med lite hushållspapper. Annars, kan man alltid köpa en extra putter för inomhusträning med Putter Practise.

Om du vill kan du träna bara med hastigheten på klubban; då får du räkna ut längden själv, fördelen är att denna mätning är oberoende av greeners varierande snabbhet.

Du kan spela mini golf med enheten och du kan spela bästa putt. Båda med flera spelare.

Både höger och vänsterhänta kan använda putterpractise efter en justering i settings för vänsterhäntaTekniska specificationer.